Kamen sumraka (Tuor D' Gaelad)-source 5- sjeverna brda Elves
+3
Schoppar
Simba
Admin
7 posters
Stranica 1 / 2. • 1, 2
Kamen sumraka (Tuor D' Gaelad)-source 5- sjeverna brda Elvesnemierea; proljeće, tjedan nakon proslave...
Bilo je važno zauzeti izvorišta Mebhaighla Tuornena. Opće je poznata stvar da kad bi pokojni mag Cain bio u Tuornenu bio bi u provinciji Elvesnemiere i to uvjek oko drevnog svetišta koje je nosilo u sebi ogromnu moć. Čini se da su strujanja Mebhaighla ovdje bila izuzetno snažna. Ako se netko želi povezati s izvorom treba posjetiti Kamen sumraka i podjarmiti sile koje tamo haraju. Do sad nitko nije uspio prići izvoru ono se čini zaštičeno čarolijom protiv onih koji u sebi ne nose svetu krv s Mt. Deesmara.
Vojvoda je svoje vojnike ostavio u ravnici. U kamenu pustoš uputio se samo praćen prelatima koji nisu željeli propustiti ovako važnu stvar za Tuornen, svojom desnom rukom, meštrom Emanuelom koji je u ovome očito vidio korist i, naravno, ispred svih, čarobnjakom Ansemom.
Emanuel se vraća iz izviđanja, nije osjetio nikakvu barijeru, prišao je mjestu no ispred mjesta je uočio čudno biće visine patuljka, nogu nalik kozijim, kože crvenkasto-crne, a lica ružno zgrčenog u grimasu mržnje. Činilo se kao da njuška i pogleduje uokolo kamena. Na pored stvorenja je ulaz.
Svi likovi su na lukohvatu (200ft) posakrivani iza kamenih gromada iz smjera ulaza. Vide kolosalni obli obelisk viši od 30 m. Ispred njega opisano biće. Čitavo mjesto zrači energijom. Ovo je mjesto od rijetke moći u Anuireu pa čak i na čitavoj Cerilliji...
Mapa:
(zeleno šuma i drveće, sivo kamenje, x-čudovište)
Vojvoda je svoje vojnike ostavio u ravnici. U kamenu pustoš uputio se samo praćen prelatima koji nisu željeli propustiti ovako važnu stvar za Tuornen, svojom desnom rukom, meštrom Emanuelom koji je u ovome očito vidio korist i, naravno, ispred svih, čarobnjakom Ansemom.
Emanuel se vraća iz izviđanja, nije osjetio nikakvu barijeru, prišao je mjestu no ispred mjesta je uočio čudno biće visine patuljka, nogu nalik kozijim, kože crvenkasto-crne, a lica ružno zgrčenog u grimasu mržnje. Činilo se kao da njuška i pogleduje uokolo kamena. Na pored stvorenja je ulaz.
Svi likovi su na lukohvatu (200ft) posakrivani iza kamenih gromada iz smjera ulaza. Vide kolosalni obli obelisk viši od 30 m. Ispred njega opisano biće. Čitavo mjesto zrači energijom. Ovo je mjesto od rijetke moći u Anuireu pa čak i na čitavoj Cerilliji...
Mapa:
(zeleno šuma i drveće, sivo kamenje, x-čudovište)
- Spoiler:
Re: Kamen sumraka (Tuor D' Gaelad)-source 5- sjeverna brda Elves
- Spoiler:
- Knowledge History (detalji lokacije)
Simba carried out 1 launched of one d20 :- 13
- Spoiler:
- Knowledge Arcana (Ne samo da osjetim magiju, nego mogu i precizirati školu magije)
Simba carried out 1 launched of one d20 :- 2
- Spoiler:
- Spot check (Zamke, da li je biće naouružano?)
Simba carried out 1 launched of one d20 :- 19
- Spoiler:
- Knowledge Nature (Bilo kakva odstupanja od normalne prirodne flore i faune (osim, naravno, čudnog bića))
Simba carried out 1 launched of one d20 :- 2
Vratio sam se tiho i oprezno putem kojim sam i došao i polako skicirao mapu okolnog terena na vlažnom tlu.
Izgleda da biće nešto traži, jer da čuva ovo mijesto, nebi tako stajao na otvorenom. I ono se ovdije nalazi zbog nekog, nama zasada nepoznatog, razloga. Predlažem da ga pokušamo zarobiti, nebi li uspijeli izvući što više informacija o lokaciji koja nas zanima i okolici.
Simba- Broj postova : 16
- Spoiler:
SPOT ---> da li je bice samo, i da li ima iceg cudnog okolo
Schoppar carried out 1 launched of one d20 :- 14
"Heh, nazalost, veca je vjerojatnost da je ovo usamljeno bice stara navlakusa da izađemo iz sakrivanja, i da nas ostatak koji se sakriva okolo napadne...Moj prijedlog je da pokusamo pregledati okolno šume. Ali naravno, to je samo moje mišljenje..."]
U trenutku govora gledam okolo po šumama, u slučaju da nešto vidim....
Schoppar- Broj postova : 19
Nije mi bilo drago što moram ići u središte magije, stvari koju slabo ili nimalo razumijem, no barem sam na putu do ovdje imao priliku razgovarati sa suputnicima.
Ovo mjesto bilo je staro i netaknuto. Vilenjačka strana u meni osjećala je moć zemlje od koje mi je svaki dio tijela plusirao.
Kako li se tek ovdje osjećaju istinski vilenjaci i magovi?
Dok smo hodali prema sjedištu moći Emanuel je primjetio da na čistini stoji neko biće. Oprez je definitivno bio potreban.
Ovo mjesto bilo je staro i netaknuto. Vilenjačka strana u meni osjećala je moć zemlje od koje mi je svaki dio tijela plusirao.
Kako li se tek ovdje osjećaju istinski vilenjaci i magovi?
Dok smo hodali prema sjedištu moći Emanuel je primjetio da na čistini stoji neko biće. Oprez je definitivno bio potreban.
drwoje- Broj postova : 27
Prostor bezglasno pucketa od nakupljene moći. Kamenje je sitno i šiljasto, teško je hodati. U okolici obeliska nema biljaka, ništa ne može opstati ovako blizu izvoru moći.
Čudovište je nanjušilo/opazilo vjevericu koja je prilazila. Sklopio je dlanove iz kojih se usmjerio užareni snop pravo u vjevericu spalivši ju na mjestu. Jato je ptica uzletilo sa okolnog drveća uzbunjeno nastalom bukom.
Emanuel, Caelin
Čudovište je nanjušilo/opazilo vjevericu koja je prilazila. Sklopio je dlanove iz kojih se usmjerio užareni snop pravo u vjevericu spalivši ju na mjestu. Jato je ptica uzletilo sa okolnog drveća uzbunjeno nastalom bukom.
Emanuel, Caelin
- Spoiler:
- biće je golo, bespolno, ruke mu završavaju kandžama, a zubi su opako nazubljeni.
I E i C su sigurni da nema nikog/ničeg drugog u bilzini...
Stajao sam povučen, na dometu luka. Kroz sužene oči promatrao sam okolinu.
Admin:
Admin:
- Spoiler:
- ajd molim te opiši "čudovište"...detaljno
Clement- Broj postova : 23
ovo biće privučeno je nečim i očito je agresivno. Možda čuva prilaz obelisku ili ga je privukla ili izludila moć ovog mjesta?
Treba svakako biti oprezan i vidjeti što dalje. Pogledao sam u suputnike pa u regenta, osluškujući i zrikajući okolo.
Matija
Ne izgleda mi dovoljno prisebno da organizira zamke, no tko zna...
Treba svakako biti oprezan i vidjeti što dalje. Pogledao sam u suputnike pa u regenta, osluškujući i zrikajući okolo.
Matija
- Spoiler:
bacit cu listen- Random number (1,24) : 15
- Random number (1,24) : 7
- Random number (1,23) : 7
Ne izgleda mi dovoljno prisebno da organizira zamke, no tko zna...
"Bilo cuvar, ili ne, i dalje moze oblikovati magiju. Sama cinjenica da vlda tkvom vjestinom ga cini puno opasnijim nego se na prvi pogled cinilo."
Matija:
Matija:
- Spoiler:
Knowledge (Arcana): Dali se Ansem ikada susreo sa slicnim, ili takvim bicem. Sto je, cemu sluzi, itd.
Vucho carried out 1 launched of one d20 :- 10
Spellcraft: Zanima me nacin castanja. Dali je bice inkantiralo, koristilo komponente (Castalo kao wizard), ili je castanje bilo spontano, prirodno?
Vucho- Admin
- Broj postova : 23
Nikada nisam volio magiju a evo sada sam se nalazio na mjestu koje ga je bilo prepuno. Ispred nas je stajalo neko bice, samo i nenaoruzano. Mislim da nam ne predstavlja nikakvu prijetnju,ali sta radi tu samo.
"Sta cemo s ovim bicem?" - tiho upitam svoje supitnike. " Ja bi najbolje da ga rijesimo u par brzih poteza i da zavrsim s poslom kojega ovdje imamo?" - kazem upitno.
- Spoiler:
- Knowladge religion:
+6
Fliga carried out 1 launched of one d20 :- 13
Spot:
Fliga carried out 1 launched of one d20 :- 9
Listen:
Fliga carried out 1 launched of one d20 :- 14
"Sta cemo s ovim bicem?" - tiho upitam svoje supitnike. " Ja bi najbolje da ga rijesimo u par brzih poteza i da zavrsim s poslom kojega ovdje imamo?" - kazem upitno.
Fliga- Broj postova : 32
Kreatura nervozno korača uvijek u blizini obeliska. Njuška i pogledava uokolo. Djeluje uznemireno iako ne i gnjevno, bar otkad je spalila jadnu vjevericu...
Emanuel, Caelin, Clement, Harras
Ansem
Emanuel, Caelin, Clement, Harras
- Spoiler:
- Ništa i nikog više ne primjećujete.
- Spoiler:
- Ovo je mjesto bilo predmet obožavanja drevnih, kad su istjerali vilenjake.
Ansem
- Spoiler:
- magija iz njega izlazi s lakoćom, čak štoviše kao da je dio njegove prirode, no opet, ima nešto nezemaljsko oko njega...
- Spoiler:
- magija pršti svuda, osjećaš. Čak je i čudovište ispunjeno njome...
"Kako zelite, ali, uz duzno postovanje, predlazem oprez." odgovori Ansem vojvodi.
"Ovakva vrsta magije se rijetko vidi. Carobnjaci s vremenom uce oblikovati magiju. To zahtjeva velike kolicine koncentracije i napora. Ovo bice, s druge strane, magijom vlada kao djelom sebe. Lakocom kakvom mi disemo. Gotovo bih rekao da ne spada u ovaj svijet..."
"Ovakva vrsta magije se rijetko vidi. Carobnjaci s vremenom uce oblikovati magiju. To zahtjeva velike kolicine koncentracije i napora. Ovo bice, s druge strane, magijom vlada kao djelom sebe. Lakocom kakvom mi disemo. Gotovo bih rekao da ne spada u ovaj svijet..."
Vucho- Admin
Magično ili ne, s ovoga svijeta ili ne, primjećujem da još uvijek diše. A ako diše, ranjivo je.
Rekao sam sa smješkom.
Predlažem da ga napadnemo istodobno. Mačevima i strijelama.
Rekao sam sa smješkom.
Predlažem da ga napadnemo istodobno. Mačevima i strijelama.
Simba- Broj postova : 16
U tom trenutku bilo mi je vazno da cujem misljenje svakog ponaosob. Zelio sam osjetiti kako disu. Na kraju krajeva ipak ce to biti ljudi koji ce pod mojim vrhovnim zapovjednistvom voditi vojvodstvo Tournena. Cekao sam na jos tri odgovora, moj desne ruke - bratica, te dva svecenika.
napadnimo ga, odgovorio sam okupljenim velikašima. Nasmješio sam se Emanuelu "dobro je dok nisu ne mrtvi! Oni nemaju bubrege!"
Sačekao sam da svi ostali iznesu svoje mišljenje, te iznio svoje viđenje situacije "Biće pred nama je prepreka. Prepreke su postavljene ispred nas od Haelyna da ih prođemo, i prošavši ih da pokažemo da smo dostojni zvati se Njegovim sljedbenicima, barem mi koji to jesmo. Tako da glasam za to da napadnemo strijelom i mačem i sjekirom i mlatom..."
Vjerovao sam da s takvim stvorenjem dogovor nece biti moci postignut, a ustalom takva niza bica i ne zasluzuju nista drugo doli smrti i istrebljenja.
Pogledao sam u Corvina, po izrazu na njegovom licu sam procitao da je ZA. Na kraju krajeva ipak je on Shield of Curecean, vojnog reda.
"Ti nam pomogni iz daljine" - kratko kazem Ansemu. "Momci vi se rasporedite kako vam odgovora i kad budete na pozicijama Corvin, Caelan i ja cemo napasti" - obratim se Emanuelu i Clementu.
Sacekao sam da Emanuel i Clementa zauzmu polozaje a tada sam jurnio u frontalni napad uz usklik - "Moja zemlja, moja krv!!!".
Inicijativa:
Fliga carried out 1 launched of one d20 :
Intimidate:
Napad - Charge (sad ne znam koji je bonus za charge pa ti dodaj matija + bacam mirror image):
Damage:
Fliga carried out 1 launched of one d8 :
Pogledao sam u Corvina, po izrazu na njegovom licu sam procitao da je ZA. Na kraju krajeva ipak je on Shield of Curecean, vojnog reda.
"Ti nam pomogni iz daljine" - kratko kazem Ansemu. "Momci vi se rasporedite kako vam odgovora i kad budete na pozicijama Corvin, Caelan i ja cemo napasti" - obratim se Emanuelu i Clementu.
Sacekao sam da Emanuel i Clementa zauzmu polozaje a tada sam jurnio u frontalni napad uz usklik - "Moja zemlja, moja krv!!!".
Inicijativa:
- 9
Intimidate:
- 2
Napad - Charge (sad ne znam koji je bonus za charge pa ti dodaj matija + bacam mirror image):
- 2
Damage:
Fliga carried out 1 launched of one d8 :
- 7
inicijativa +2 Clement carried out 1 launched of one d20 :
dmg, ako pogodim: Clement carried out 1 launched of one d6 :
- 12
dmg, ako pogodim: Clement carried out 1 launched of one d6 :
- 3
INICIJATIVA
Schoppar carried out 1 launched of one d20 :
+ 3
+2 od charge-a
DMG-if hit
Schoppar carried out 1 launched of one d10 :
- 3
- 8
+ 3
+2 od charge-a
DMG-if hit
- 3
Grupa se rasporedila duž istočnog prilaza obelisku. Kordinirano su krenuli u napad.
Clement je brzopleto odapeo strijelu koja je otišla u nigdje, vojvoda Flaertas i prelat Caelin su uz poklič jurnuli ka čudovištu. Ono se brzo prenulo i sklopilo ruke upotrijebivši svoj . Užareni snop porojuri kraj vojvode. Promašaj. Emanuel, Anselm i Corvin još uvjek zauzimaju željeni položaj (hold action)...
OOC: H i C - trče 2 runde u 3 ga mogu napasti (move 20ft).
Inicijativa će ići ovim redom:
1. Emanuel
2. Clement
3. Monster
4. Ansem, Caelin, Corvin, Haras
Ukoliko pobjedite prije poništavamo akcije, dakle nema spelova u 'prazno', ukoliko imate kakvih dvojbi o reakciji stavite 'ako' akcije da imamo više opcija.
Clement je brzopleto odapeo strijelu koja je otišla u nigdje, vojvoda Flaertas i prelat Caelin su uz poklič jurnuli ka čudovištu. Ono se brzo prenulo i sklopilo ruke upotrijebivši svoj . Užareni snop porojuri kraj vojvode. Promašaj. Emanuel, Anselm i Corvin još uvjek zauzimaju željeni položaj (hold action)...
OOC: H i C - trče 2 runde u 3 ga mogu napasti (move 20ft).
Inicijativa će ići ovim redom:
1. Emanuel
2. Clement
3. Monster
4. Ansem, Caelin, Corvin, Haras
Ukoliko pobjedite prije poništavamo akcije, dakle nema spelova u 'prazno', ukoliko imate kakvih dvojbi o reakciji stavite 'ako' akcije da imamo više opcija.
RUNDA 2: Caelin i Harras nastavljaju trk, stvor je sklopio ruke i ovaj put zraka pogađa vojvodino rame (za 6 dmg). Snažna bol proparala mu je um no on je nastavio juriš jednakom žestinom.
ostali su neodlučni što učiniti...holdaju akcije
ostali su neodlučni što učiniti...holdaju akcije
Ansem je prstom uperio prema bicu...
Matija:
Matija:
- Spoiler:
Spellcraft:
Vucho carried out 1 launched of one d20 :- 6
- zanima me spell koji bice bude bacalo iduci rundu, ako je Magic missle counterspellam; Ako je nesto drugo bacam magic missle u trenutku kada casta, da mora baciti koncentraciju.
Vucho- Admin
Mač je već bio u ruci, ali reagirao sam nešto kasnije. Bolje da se zasada izborim za bolju poziciju i učinim što mogu za ostale.
Manevram koliko mogu kako bi se izborio za što bolju poziciju za prilazak u idućim rundama(radim 30 ft. move)
Pri kretanju uhvatio sam se za simbol i vikao: "Blagoslov Gospodara oluja je nad nama"
Matija
Manevram koliko mogu kako bi se izborio za što bolju poziciju za prilazak u idućim rundama(radim 30 ft. move)
Pri kretanju uhvatio sam se za simbol i vikao: "Blagoslov Gospodara oluja je nad nama"
Matija
- Spoiler:
castam bless(gee, what a shocker!!!)
RUNDA 3.
Caelin i Harras su dotrčali do čudovišta, još je jedna zraka prohujala pored njih. ratnici su stali mahati mačevima. prelat Corvin je isukao svoj mač i zamolio Curicainea za pomoć. Prilazi bitci, čitav proplanak zagrmio je od njegovih riječi.
Harras i Caelin osjete blagoslov boga rata (+1, bless spell)
Mag Ansem prestao je proučavati neprijatelja i iz rubova prstiju pustio je bljesak, koji se zaustavio na prsima čudovišta. ovaj je pustio urlik. (5dmg)
OOC: tko ne posta holda akciju.
haras i caelin su rolali u prvom postu.
Ansem baca m missle
U meeleu su Harras i Caelin, prilazi im Corvin, ostali su na 200ft.
PIŠITE ADMIN IZNAD SPOILERA!!!
U SPOILER STAVLJAJ SAMO ONO ŠTO DRUGI NE MOŽE VIDJETI ILI ČUTI! HIT I SPELL NE TREBA.
SLOBODNO ROLPLEJAJTE, 'PRIČAJTE, VIČITE' BIT ĆE ZANIMLJIVIJI KOMBAT!
Caelin i Harras su dotrčali do čudovišta, još je jedna zraka prohujala pored njih. ratnici su stali mahati mačevima. prelat Corvin je isukao svoj mač i zamolio Curicainea za pomoć. Prilazi bitci, čitav proplanak zagrmio je od njegovih riječi.
Harras i Caelin osjete blagoslov boga rata (+1, bless spell)
Mag Ansem prestao je proučavati neprijatelja i iz rubova prstiju pustio je bljesak, koji se zaustavio na prsima čudovišta. ovaj je pustio urlik. (5dmg)
OOC: tko ne posta holda akciju.
haras i caelin su rolali u prvom postu.
Ansem baca m missle
U meeleu su Harras i Caelin, prilazi im Corvin, ostali su na 200ft.
PIŠITE ADMIN IZNAD SPOILERA!!!
U SPOILER STAVLJAJ SAMO ONO ŠTO DRUGI NE MOŽE VIDJETI ILI ČUTI! HIT I SPELL NE TREBA.
SLOBODNO ROLPLEJAJTE, 'PRIČAJTE, VIČITE' BIT ĆE ZANIMLJIVIJI KOMBAT!
Uvijek im daj šansu. Biće je očito priglupo, moglo ono biti magično i do sutra, ako ne vidi da smo brojčano nadmoćni, bolje naoružani; ali ne i bolje trenirani. Umjesto da smo ga okružili sa svih strana i napali, samo smo regent i ja u prvim redovima. Ovaj Curicanac se uzdaje u svog boga, umjesto da se prvo uzda u svoju ruku i svoje oružje...he he he, jadno"
Okružite ga, nedajte mu da bježi, brže to malo!!!
to hit:
+1
DMG
Okružite ga, nedajte mu da bježi, brže to malo!!!
to hit:
- 18
+1
DMG
- 3
Brzim korakom sam došao čudovištu s boka i odmjerenim hicem pogodio njegove vitalne organe
att: +2 Clement carried out 1 launched of one d20 :
att: +2 Clement carried out 1 launched of one d20 :
- 17
- 1
- 4
Stranica 1 / 2. • 1, 2
Similar topics
» Kamen sumraka (Tuor D' Gaelad)- podzemlje
» Emanuel Sadiz, Meštar Source of Maesila
» Godina 551. od Pada carstva, Proslava darivanja, proljeće,u
» Emanuel Sadiz, Meštar Source of Maesila